Cu noile nume de domenii pe piata, .org tinteste spre .ngo

Registrul de Interes Public, organizatia non-profit, care detine numele de domeniu .org si-a anuntat oficial intentia de prelua noul nume de domeniu ce va fi lansat in curand: .ong

Noile domenii generice top level (gTLD) vor fi lansate la nivel mondial in 2012. Acest lucru inseamna ca site-urile web se pot termina si cu altceva, decat obisnuitele .com, .net si asa mai departe. Numele de domeniu .ngo va fi rezervat exclusiv pentru organizatii non-guvernamentale. Pana in prezent, .org a fost domeniul pentru organizatiile non-profit si al grupurilor de caritate.

Pentru a putea beneficia de numele de domeniu .ngo, o organizatie trebuie sa fie identificata oficial ca fiind o organizatie non-guvernamentala.

Domeniul .ngo va fi o modalitate de a consolida si extinde comunitatea ONG-urilor la nivel mondial. “ONG-urile se identifica foarte bine cu acest acronim”, spune Brian Cute, CEO la Registrul de Interes Public. Acesta spera, de asemenea, ca va aduce mai multe organizatii non-guvernamentale online din tarile in curs de dezvoltare.

Pierderea .ngo, un domeniu dedicat de caritate, ar insemna un mare esec pentru Registrul de Interes Public, care si-a creat un nume si o reputatie pe baza actiunilor de filantropie online. Chiar acum, .org are mai mult de 9 milioane de utilizatori, conform Registrului.