Google ofera prognoza meteo pe harti

Google furnizeaza prognoze meteo si informatii privind acoperirea cu nori prin intermediul aplicatiei Google Maps. Aceasta se datoreaza unui aranjament pe care Google l-a facut cu site-ul The Weather Channel, weather.com si US Naval Research Laboratory.

Noua aplicatie “vremea” poate fi activata prin intermediul unui widget in coltul din dreapta sus al Google Maps. Facand click pe pictograma meteo pentru un anumit oras, vi se va deschide o fereastra cu date despre umiditatea si conditiile de vant, precum si o prognoza pentru urmatoarele patru zile, a spus Jonah Jones, designer Google, intr-un post pe blog.

Utilizatorii pot modifica, de asemenea, pe panoul din partea stânga, unitatile de masurare a vitezei vântului si temperaturii si sa activeze sau sa dezactiveze vizualizarea norilor atunci cand dau zoom out pe harta.

Datele referitoare la vreme vin de la weather.com, in timp ce informatiile privind acoperirea cu nori sunt furnizate de catre Naval Research Laboratory, a declarat Google.

Google Maps ofera deja informatii cu privire la topografie si conditiile actuale de trafic pentru un anumit numar de locatii. Functia de trafic live a fost adaugata in luna iulie in 13 de tari din Europa.