De ce sa folositi software pirat? Mai bine folositi software open source

Aproape jumatate din toti utilizatorii de computere din intreaga lume au tendinta de a-si obtine software-ul ilegal si proprietarii afaceri nu fac nicio exceptie. Aceasta este o constatare a unui studiu recent finantat de Business Software Alliance (BSA). Rezultatele acestui studiu au fost afisate intr-un post pe blog, saptamana trecuta.
“O constatare ingrijoratoare din cadrul anchetelor este aceea ca proprietarii de afaceri prezinta atitudini similare si spun ca vor adopta comportamente ilegale similare celor ale utilizatorilor individuali”, spune raportul.

O multime de alternative gratuite

La MoneyTalksNews, Brandon Ballenger scoate in evidenta cateva alternative specifice, dar, de fapt, exista o multime de software-uri open source la dispozitia dvs., in general, gratuite.
Chiar si in afara de sistemul de operare Linux – care este disponibil in “arome” pentru toate gusturile si scopurile – exista alternative viabile pentru aproape fiecare software cu care sunteti deja obisnuit. Nu numai ca sunt de obicei gratuite, dar acestea ofera de asemenea numeroase beneficii pentru intreprinderi, inclusiv flexibilitate, personalizare, interoperabilitate si libertate totala, fara sa fiti incomodati de licente restrictive sau blocari de la furnizor.

Sursa: pcworld.com


Posted

in

by