Cum sa configurati un FTP anonim din cPanel

Un FTP (File Transfer Protocol) anonim este un tip de conexiune FTP care nu necesita ca utilizatorul sa se logheze pe server. Din motive de securitate, acest lucru este in general nerecomandat, deoarece ofera acces utilizatorilor necunoscuti, chiar daca acesta este limitat, la sistemul dvs. Cu toate acestea, in unele situatii, beneficiile pot depasi riscurile.

Daca trebuie sa aveti FTP anonim, cu cPanel este foarte usor sa faceti acest lucru. Urmati acesti pasi:

1) Logati-va in cPanel si defilati in jos pana la sectiunea “Files”
2) Dati click pe “Anonymous FTP”
3) Pentru a permite utilizatorilor acces read-only, bifati prima caseta etichetata “Allow anonymous access to ftp.yourdomain.tld”
4) Daca doriti ca utilizatorii sa aiba posibilitatea de a incarca fisiere in mod anonim (nerecomandat), bifati caseta a doua etichetata “Allow anonymous uploads to ftp.yourdomain.tld/incoming”
5) Dati click pe “Save Settings” pentru a termina
6) Optional, adaugati un mesaj de bun venit pentru utilizatorii anonimi si dati click pe “save message”

Dupa ce ati acordat acces anonim, orice fisier pe care il puneti in directorul /pub va fi disponibil pentru download de catre utilizatorii anonimi. Acest lucru este util daca oferiti software gratuit sau furnizati servere de download gratuit pentru utilizatorii dvs.

Utilizatorii vor putea descarca fisierele prin intermediul browser-ului web, de la clientii FTP, sau de la administratorii care accepta protocolul FTP. Windows Explorer, Mac OS X Finder si majoritatea administratorilor de fisiere Linux (Nautilus, Dolphin, Thunar, etc), toate au suport FTP.

Datorita posibilitatii de a intampina probleme de securitate, ar trebui sa utilizati FTP anonim numai daca este absolut necesar. Daca nu, verificati-va setarile pentru a va asigura ca este dezactivat, deoarece unii furnizori de hosting web il pot activa in mod implicit.