Cum sa alegeti un datacenter securizat in mod corespunzator

Primiti un apel in miez de noapte de la un client important care va anunta ca a avut loc o potentiala intruziune in serverul de date asa ca va grabiti sa ajungeti la birou pentru a incepe sa investigati problema, impreuna cu datacenterul partener. In timp ce lucrati din greu pentru a identifica potentiala problema si pentru a securiza accesul la server, un milion de ganduri va trec prin cap. Pentru a preveni aceasta stare de panica, asigurati-va ca adoptati cele mai bune practici in ceea ce priveste configurarea serverului dvs., precum si selectarea unui datacenter care sa ia masuri suplimentare de precautie si securitate. Acest ghid va ofera o privire de ansamblu asupra celor mai bune practici pentru selectarea unui datacenter securizat in mod corespunzator ca fiind partenerul dvs. de incredere.

Elemente fizice ale securitatii datacenterelor

Multi furnizori de web hosting iau in considerare doar tipurile de securitate a datelor oferite de datacentere, ignorand intr-o oarecare masura importanta securitatii fizice a datacenterului. Monitorizarea datacenterului ar trebui sa fie 24/7, fiind astfel pregatit pentru evenimente neprevazute si manevrand datele clientilor cu cea mai mare precautie. Acesta ar trebui sa fie un standard de operare comun pentru toate datacenterele.

Avand integrat un backup adecvat pentru datacenter va contribui la mentinerea functionarii optime a site-urilor clientilor dvs., protejandu-le impotriva oricarei amenintari. De asemenea, avand backup-uri offsite si servere redundante externe poate mentine constanta rata transferului de date, imbunatatind semnificativ eficienta operationala.

Securitatea transferului de date

Odata ce ati identificat un datacenter securizat din punct de vedere fizic, este important sa faceti un audit asupra firewall-urilor, monitorizarii serverelor si practicilor de securitate a datelor. In fond, datacenterul ar trebui sa ofere mai multe niveluri de firewall-uri de calitate pentru a proteja in mod corespunzator cererile de intrare si de iesire din server. Aproape orice server online este supus scanarilor periodice de vulnerabilitati, efectuate de boti si/sau hackeri. Mentinerea securitatii serverului dvs. prin patch-uri si update-uri poate combate aceste amenintari si ar trebui sa fie una dintre sarcinile de baza ce trebuiesc efectuate periodic pentru a imbunatati rata si calitatea transferului de date.

Monitorizarea serverelor este, de asemenea, o operatiune de baza care poate securiza in mod eficient transferul de date. Pastrarea software-ului updatat si protejat impotriva vulnerabilitatilor in curs de dezvoltare este importanta, dar numai o monitorizare a serverului 24/7 va poate oferi protectie in timp real impotriva amenintarilor emergente la adresa serverelor dvs. In loc sa fiti sunat noaptea tarziu, datacenterul ar trebui sa va avertizeze cu un apel de precautie despre problemele aparute pe server.

Conlucrand cu un datacenter securizat poate furniza instrumentele, optiunile si monitorizarea proactiva pentru a maximiza uptime-ul serverului, limitand in acelasi timp orice fel de intreruperi ale transferului de date.


Posted

in

by