Cat de importante sunt update-urile aplicatiilor web?

Acunci cand vine vorba de computerul dvs. personal, probabil ca primiti in mod constant instiintari despre update-uri. Unele aplicatii licentiate si open source va reamintesc de asemenea cand este timpul sa faceti update, dar multe site-uri inca sufera de atacuri care provin din incapacitatea de a mentine aplicatiile actualizate in mod constant.

In majoritatea cazurilor, dezvoltatorii de software lanseaza un update sau un patch pentru a repara fie o eroare, fie o bresa de securitate. In cazul unei brese de securitate, orice site care continua sa foloseasca un software fara update-uri este vulnerabil la atacuri, mai ales dupa ce aceste vulnerabilitati au fost descoperite si facute publice.

Prin urmare, raspunsul scurt la intrebarea din titlu este ca update-urile aplicatiilor web sunt foarte importante. Indiferent daca rulati un mic script mic sau un sistem robust de management al continutului (CMS), asigurandu-va ca aveti cea mai recenta versiune.

Unele aplicatii web, cum ar fi WordPress, sunt foarte usor de updatat, in timp ce pentru altele este necesara reinstalarea. Daca stiti din timp ca mentinerea la zi a script-urilor va fi o sarcina mult prea dificila pentru dvs., ar trebui sa luati in considerare semnarea cu un furnizor de hosting web care ofera instalare gratuita a script-urilor. Aceste servicii sunt de obicei integrate in panoul de control web al furnizorului de hosting.

Totusi, exista sansa ca nimeni sa nu exploateze vreodata bresele de securitate ale aplicatiilor dvs. web, dar daca nu le mentineti actualizate, site-ul dvs. va fi expus pericolelor.