Coalitia Salvati Hosting-ul spune ca 275 de directori au semnat o petitie impotriva PIPA

Coalitia Salvati Hosting-ul, un consortiu format din companii din industria de web hosting si industria infrastructurii internetului, a anuntat ieri ca a emis o petitie semnata de 275 de directori care exprima opozitia lor fata de Actul pentru Proteja Proprietatii Intelectuale (PIPA).

“Proiectul PIPA ar putea fi introdus in Senat pentru a fi votat inainte de sfarsitul acestei luni. Inainte de a actiona, trebuie sa ne asiguram ca legislatorii inteleg clar ca aprobarea acestei legislatii ar fi de rau augur pentru economia internetului american, pentru protectia proprietatii intelectuale, pentru ocuparea fortei de munca si pentru tara in general. Industria infrastructurii internetului se angajeaza sa protejeze drepturile de proprietate intelectuala a titularilor. Noi ne-am oferit sa ajutam la crearea unei legislatii care sa atinga acest obiectiv. In cazul in care profesionisti din domeniul afacerilor pe internet s-ar angaja in acest proces si li s-ar permite sa-si impartaseasca expertiza lor tehnica, am putea contribui la crearea unei legislatii care sa mentina SUA ca lider in economia globala a internetului si in acelasi timp sa tina la distanta pe cei ce incalca drepturile de autor. Din pacate, pana acum, procesul a exclus expertii tehnici din discutii. Ce ne ramane din PIPA este un proiect de lege care este greu de pronuntat, nedrept, ineficient si fundamentat prost.” a spus Christian Dawson, unul dintre fondatorii Coalitiei Salvati Hosting-ul si COO la o companie de de web hosting.

Dawson a declarat ca, desi PIPA reprezinta o ingrijorare pe termen scurt, industria infrastructurii internetului este preocupata, de asemenea, si de proiectul de lege “Actul Opriti Pirateria Online” (SOPA). Coalitia Salvati Hosting-ul considera ca SOPA are multe dintre erorile gasite si in PIPA si a inceput deja colectarea de semnaturi pentru o petitie care sa se opuna si acesteia, de asemenea.

Sursa: thehostingnews.com