Firefox 9 a fost lansat. Ce ne promite?

Browserul Mozilla Firefox 9 a fost lansat oficial, promitand o serie de noi caracteristici si viteze cu pana la 30 % mai mari decat cele ale predecesorului sau.

Disponibil pentru download gratuit pentru Windows, Mac si Linux, Firefox 9 ofera o performanta JavaScript imbunatatita si alte instrumente inovatoare care imbunatatesc experienta navigatului pe internet, spune Mozilla.

Alte carateristici noi includ suport pentru Mac OS X Lion si o versiune Android optimizata pentru tablete.

Secretul imbunatatirii performantei JavaScript din Firefox 9 il constituie Type Inference, special conceput pentru a incarca si rula mult mai rapid site-uri si aplicatii web bogate in imagini, clipuri video, jocuri si grafica 3D.

Type Inference este o caracteristica a motorului SpiderMonkey JavaScript care se integreaza cu compilatorul JIT JaegerMonkey pentru a ajuta la generarea mai eficienta de cod.

Conform Mozilla, Firefox cu Type Inference este cu pana la 30 % mai rapid in benchmark-uri JavaScript, cum ar fi Kraken si V8.

Noul Firefox este de asemenea mai rapid, deoarece accepta cereri de chunking XHR, care permite site-urilor sa afiseze continutul pe masura ce este descarcat, in loc sa trebuiasca sa se astepte descarcarea sa integrala. Acest lucru va fi observat in special la site-urile care descarca volume mari de date sau care folosesc AJAX.