Iranul isi muta site-urile in tara pentru a le proteja impotriva atacurilor

Potrivit unui raport publicat marti de agentia Reuters, guvernul iranian a mutat 90 % din site-urile guvernului sau de la companiile de web hosting cu sediul în alte tari, la companii situate pe interiorul Iranului, intr-un efort de a proteja acele site-uri împotriva atacurilor.

Aceasta miscare vine la un an dupa ce tara a fost atacata de virusul Stuxnet, care a parut special conceput pentru a ataca computerele reactorului nuclear Bushehr din Iran.

Reuters afirma ca mai mult de 30.000 de site-uri care apartin ministerelor iraniene si a altor organisme guvernamentale au fost pana de curand gazduite de companii de hosting din America de Nord si din alte locatii din afara Iranului, fapt care ar fi putut duce la expunerea datelor. Incearca hostingul securizat de la megahost.

De asemenea, Reuters citeaza un expert IT anonim, care a facut o observatie destul de evidenta si anume ca locatia fizica a site-urilor nu ar avea un impact enorm asupra vulnerabilitatii lor la atacuri cibernetice, presupunand ca acestea raman in continuare conectate la internet.

Iranul a sugerat ca atacul directionat cu Stuxnet a fost orchestrat de catre Israel si Statele Unite ale Americii. Sugestii au fost facute de catre politicienii occidentali care au afirmat ca programul nuclear al Iranului este defapt o incercare de a masca constructia de arme nucleare. De atunci, Iranul sustine ca a mai fost vizat de viermi si alte amenintari asemanatoare cu Stuxnet.


Posted

in

by

Tags: