Economisiti bani cu cloud hosting

Unul dintre motivele principale pentru care o companie ar putea trece la cloud hosting este perceptia ca va economisi bani. Cu costurile pentru energie si cererea de hardware mai rapid si mai puternic in crestere si costul ridicat de mentinere a unui server dedicat in-house, cloud computing pare a fi o alegere economica. Acest lucru poate sau nu poate fi adevarat, deoarece depinde in mare masura de natura afacerii.

Pe parcursul a 5 ani, puteti cheltui cateva mii de euro pe hardware nou de server, si de asemenea, trebuie sa platiti si pentru energie si latime de banda. Totusi, ati putea ajunge sa platiti mai mult, teoretic, pe parcursul a 5 ani, chiar si cu tarifele reduse ale unui furnizor de cloud hosting. Acest lucru v-ar putea face sa va intrebati de ce atat de multi oameni trec la cloud pentru a economisi bani.

De exemplu, daca detineti o mica afacere web de unul singur, atunci nu este rentabil ca dvs. sa platiti mii de euro pentru spatiu pe server, pentru hardware in sine si latime de banda. In cazul acesta va ramane o singura optiune si anume de a gasi un anumit tip de serviciu de colocare servere, si chiar si atunci va trebui sa-l administrati singur sau sa platiti pentru hosting administrat.

In scenariul de mai sus, cloud hosting nu numai ca va va economisi bani, ci poate fi singura dvs. optiune viabila atunci cand aveti nevoie de o platforma de gazduire la distanta. In concluzie, cloud este ideal pentru cei care fie nu doresc, fie nu-si pot permite sa mentina hardware puternic si software complex.