Producatorul de servere Super Micro Computer isi deschide complex tehnologic in Taiwan

Producatorul american de servere dedicate, Super Micro Computer, a anuntat vineri ca a deschis un nou complex stiintific si tehnologic in regiunea Taoyuan din nordul Taiwanului. Compania a declarat ca a investit 100 de milioane de dolari in acesta si ca va crea 3.000 de locuri de munca.

Deoarece noua baza de operatiuni Super Micro Computer se afla in Asia, aceasta va servi ca centru logistic si baza de functionare a companiei pentru regiunea Asia-Pacific, in conformitate cu InvesTaiwan Service Center .

Super Micro Computer vede Taiwanul ca un centru economic puternic in regiunea Asia-Pacific. Complexul va fi folosit, de asemenea, in scopuri de cercetare si dezvolatare.

“Deschiderea complexului nostru de stiinta si tehnologie in Taiwan este un pas major pentru Super Micro Computer si ne stabileste pe noi ca un jucator important in industria enterprise server, de stocare si procesare rapida”, a declarat presedintele si CEO-ul Super Micro Computer, Charles Liang.

Un oficial al Ministerului Afacerilor Economice din Taiwan a declarat ca guvernul este profund concentrat pe tehnologia cloud computing, ca parte a strategiei tarii de a atrage mai multi investitori, iar noul complex tehnologic va contribui la aceste eforturi.

El a spus ca acest complex este de asteptat sa atraga mai multe companii din sectoarele invecinate pentru a dezvolta un lant de aprovizionare complet, care va accentua cresterea tehnologiei cloud computing din Taiwan.

Oficialul a mai spus ca multe alte companii sunt asteptate sa faca investitii mari in Taiwan in valoare totala de 36.3 miliarde de dolari.