Windows 8 va fi lansat in octombrie

In editia din acest an a CES (Consumer Electronics Show), Microsoft a fost reticent in a spune exact cand va lansa Windows 8. Insa, pe baza comentariilor unui purtator de cuvant Microsoft la CES 2012, compania are de gand ca in luna octombrie sa lanseze versiunea comerciala a Windows 8. In timpul unei demonstratii a noului sistem de operare, directorul de relatii publice al Windows Business Group, Janelle Poole, a oferit un indiciu important in acest sens: “Lansarea unei noi versiuni de Windows are loc la fiecare 3 ani, iar in luna octombrie a acestui an se vor implini 3 ani de la lansarea Windows 7.”

Windows 8 va include navigare si comenzi tochscreen, precum si suport pentru tablete. Nu toate aplicatiile care ruleaza pe Windows 7 vor fi compatibile cu navigarea touchscreen, dar vor putea fi folosite dispozitive periferice precum mouse si tastatura pentru a va permite sa rulati toate aplicatiile de pe Windows 7.

Noul sistem de operare are ca obiective eficienta energetica, o mai buna securitate si compatibilitatea cu chips-uri bazate pe ARM, toate acestea facand ca Windows 8 sa fie mult mai atractiv pentru intreprinderi.