Google isi restrange politicile de confidentialitate intr-una singura

Google lanseaza o noua politica de confidentialitate ce reuneste la un loc toata documentatia stufoasa privind politicile de confindetialitate pentru diferitele sale servicii.

Compania are in prezent mai mult de 70 de politici diferite de confidentialitate pentru toate serviciile oferite, ceea ce este “oarecum complicat”, dupa cum admite si directoarea Departamentului de Confidentialitate, Alma Whitten, pe blogul companiei.

“Desi a trebuit sa avem politici de confidentialitate separate, din motive legale sau din alte motive, am reunit mai mult de 60 dintre ele intr-o singura politica principala de confidentialitate. La nivel global se doreste ca politicile de confidentialitate sa fie mai scurte si mai simple, si avand o singura politica care sa acopere mai multe servicii diferite este de acum un standard web” spune Whitten.

Cu toate acestea, schimbarea va insemna de asemenea ca Google sa consolideze toate informatiile pe care le detine despre utilizatorii individuali, indiferent de sursa. Principala schimbare ii va afecta pe utilizatorii cu conturi Google.

“Daca sunteti conectat pe un cont Google, putem combina informatiile pe care le-ati furnizat printr-un anume serviciu cu informatii de la alte servicii”, spune Whitten.

Compania promite ca nu va vinde sau va oferi informatii personale ale utilizatorilor, cu exceptia cazului in care primeste un ordin judecatoresc. In schimb, va utiliza datele pentru a personaliza rezultatele de cautare, tinand cont de interesele utilizatorului, si pentru a imbunatati calitatea anunturilor sale.

Totusi, unele servicii, cum ar fi Google Books, Google Wallet si Google Chrome isi vor pastra propriile lor politici de confidentialitate, fie din cauza legislatiei specifice industriei, fie din cauza ca Google crede ca acestea au nevoie de un nivel mai mare de detaliere.

Noua politica va intra in vigoare la nivel global de la 1 martie 2012, iar pana atunci Google notifica utilizatorii prin e-mail si prin anunturi pe pagina sa principala. Noua versiune a Termenilor si conditiilor Google o puteti vizualiza aici.


Posted

in

by