Fujitsu a creat un nou rack de servere de inalta densitate pentru a fi folosit in industria de web hosting

Producatorul de hardware pentru datacentere, Fujitsu, a emis un comunicat de presa in aceasta saptamana spunand ca a demonstrat intr-un test recent scalabilitatea noului sau rack de servere, PRIMERGY CX1000 Cloud eXtension, si ca aceasta noua tehnologie poata fi aplicata cu succes atat in industria de web hosting cat si in cea a telecomunicatiilor.

Potrivit Fujitsu, testele de capacitate realizate de Open-Xchange, dezvoltatorul unei platforme software de comunicatii foarte renumita printre furnizorii de hosting, au demonstrat ca pana la 1,5 milioane de utilizatori pot fi suportati simultan pe un singur rack de servere PRIMERGY CX1000 de 19 inci.

Fujitsu spune ca solutia este destinata furnizorilor de hosting şi companiilor de telecomunicatii care se confrunta cu sarcina provocatoare de a garanta prestarea neintrerupta a serviciilor catre milioane de utilizatori si in acelasi timp obtinand profit in ciuda costurilor imprevizibile pentru energie si racire.

Conform Fujitsu, rackul de servere PRIMERGY CX1000 este proiectat pentru a oferi cat mai multa putere de calcul posibila pe metru patrat, la cel mai scazut pret posibil, fiind capabil sa suporte pana la 38 de servere intr-un singur rack standard.

Compania spune ca noua tehnologie reduce costurile de energie si de racire cu pana la 20 % in comparatie cu un ansamblu standard de rackuri de servere.


Posted

in

by