Studiul Netcraft pe luna februarie arata ca nginx si-a marit cota de piata

Compania de analiza web Netcraft a publicat saptamana aceasta rezultatele studiului pentru luna februarie 2012 referitor la serverele web. In timp ce Apache a castigat cele mai multe hostnameuri, nginx a fost singurul server web ce s-a bucurat de o crestere considerabila a cotei de piata in aceasta luna.

In studiul pe luna februarie, nginx castigat o cota de piata de 0.27 %. In februarie 2011, nginx a avut o cota de piata de 7.57 %, iar un an mai tarziu cota acestuia a ajuns la 9.89 % din piata dominata de serverul web Apache.

Potrivit raportului, Netcraft a primit raspunsuri de la 612.843.429 de site-uri, in crestere cu 30 de milioane de hostnameuri sau 5.2 % fata de luna ianuarie. In ciuda cresterii numarului de hostnameuri, cota de piata a lui Apache stagneaza la 64.92 %.

Marti, nginx a anuntat ca incepe sa ofere si optiuni comerciale in sprijinul companiilor care folosesc serverul web nginx si pentru utilizatorii care au nevoie de ajutor mai mult decat cel oferit gratuit pe forumul nginx. Probabil ca darorita cresterii constante pe piata serverelor web, nginx s-a hotarat sa faca si prima sa oferta comerciala.

In alta ordine de idei, Microsoft si Google s-au confruntat luna aceasta cu o mica scadere a cotei de piata, castigand 3.9 milioane, respectiv 450.000 de hostnameuri.


Posted

in

by