Furnizorii de web hosting pot influenta performanta SEO

SEO (Search Engine Optimization) este una dintre metodele de marketing online cele mai influente. Asa cum sugereaza si numele, aceasta tehnica de marketing are ca scop obtinerea unei pozitii cat mai bune a unui website in clasamentul diferitelor motoare de cautare. Pentru mai multe informatii despre SEO, va rugam sa consultati articolele postate pe blogul nostru.

Intrucat practicile comune de SEO se refera la limbajul de codificare a unui site (de exemplu, taguri meta description, taguri title, taguri H1, H2, etc), probabil va intrebati: “Ce legatura are hosting-ul cu SEO?”. De fapt, Google a anuntat recent ca viteza de incarcare a unei pagini web este un factor important in algoritmii sai de search ranking. Astfel, cu cat site-ul dvs. se incarca mai repede, cu atat atat locul sau este mai bun in clasamentul Google. Acestea fiind spuse, este logic ca un proprietar de site sa aleaga un furnizor de hosting de incredere in scopul de a avea o performanta SEO mai buna.

In plus, cativa furnizori de hosting ofera o functie numita “optimize website”. Practic, acest serviciu comprima automat toate fisierele inainte ca acestea sa fie trimise catre vizitatori. In cazul in care acest serviciu este disponibil in planul dvs. de hosting, va exista in cPanel un buton denumit “optimize website”. Toate planurile de hosting de la Megahost ofera acest serviciu. Este o idee buna sa intrebati la departamentul tehnic al furnizorului de web hosting de optiunea “optimize website” inainte de a va abona la serviciile acestuia.