Web hosting-ul ecologic castiga teren

Furnizorii de web hosting consuma o cantitate mare de energie pentru ca serverele si datacenterele lor sa poata furniza servicii nonstop. Alte facilitati conexe, cum ar fi sistemele de racire si setarile de securitate avansate necesita, de asemenea, un consum mare de energie electrica. Astfel, consumul la scara globala a unei cantitati imense de energie are un impact negativ asupra mediului. Web hosting-ul ecologic, dupa cum sugereaza si numele, este acea solutie de web hosting care foloseste resurse de energie ecologice si regenerabile.

Energia regenerabila este generata prin intermediul resurselor naturale. Hidroelectricitatea si puterea eoliana sunt cele mai des intalnite forme de resurse naturale. In America de Nord, cea mai mare parte a energiei electrice este generata din surse regenerabile. De exemplu, conform Wikipedia, “Canada este al doilea cel mai mare producator mondial de hidroelectritate din lume, dupa China, si una dintre putinele tari care isi genereaza cea mai mare parte din electricitate din hidrocentrale (59%)”.

In operatiunile de zi cu zi, o mare parte din companiile de hosting au inceput sa abordeze solutii proactive cum ar fi utilizarea unui hardware de server mai eficient, pentru a reduce consumul de energie electrica. Toate aceste practici au devenit foarte comune in industria de web hosting din America de Nord si continua sa se extinda si in Europa.