Incepand de astazi, IPv6 va revolutiona internetul

Data de astazi marcheaza punerea in aplicare a noului sistem de adrese IPv6. Prezentele web, furnizorii de hosting si furnizorii de servicii de internet vor incepe treptat sa ofere compatibilitate IPv6 in mod implicit, o miscare care va avea efect asupra intregului univers web.

Printre participantii de top la aceasta initiativa se numara si Google, Time Warner Cable, AT&T, Yahoo!, Facebook, Cisco si Microsoft Bing.

IPv6 este succesorul versiunii anterioare de Internet Protocol cunoscut ca IPv4, care a ajuns a ajuns sa-si epuizeze aproape toate adresele. Noua platforma IPv6 face posibila adaugarea mai multor cifre la adresa IP. Aceasta are un rol important in traducerea adreselor web in codificarea reala care permite utilizatorilor sa navigheze pe site-uri.

Evenimentul lansarii globale se numeste “World IPv6” si este supravegheat de catre Internet Society. Punerea in aplicare a noului protocol a fost planificata atent pe parcursul ultimilor ani. Cu toate acestea, tranzitia pare sa fie destul de complexa, si va trece destul de mult timp pana cand IPv6 va inlocui complet vechiul protocol IP.