A fost lansat Firefox beta pentru Windows 8

Mozilla se apropie de finalizarea versiunii Firefox pentru Windows 8, iar o versiune beta a browserului este acum disponibila.

Este evident ca mai trebuie lucrat la acesta, deoarece nu exista inca nicio documentatie disponibila, iar unele functii vitale (cum ar fi suportul pentru scrooling) nu functioneaza. Totusi, deocamdata este suficient sa vedem modul in care Firefox va rula pe interfata Metro din Windows 8.

Noile tab-uri din Firefox pentru Windows 8 ofera bookmark-urile, istoria recenta de navigare, si download-urile, repartizate pe 3 coloane si prezentate sub forma de pictograme dreptunghiulare compatibile cu interfata Windows. Deasupra, exista o bara unificata pentru URL-uri si cautari.

Imediat ce navigati pe o pagina web, Firefox trece la vizualizarea full-screen. De aici, trebuie sa dati click dreapta pentru a afisa bara de adrese, si sa repetati actiunea pentru a afisa din nou toate filele deschise. Nu va speriati, pentru ca aveti posibilitatea de a configura browserul sa afiseze permanent bara de adrese si toate filele.

Desi aceasta este o versiune nefinisata, promite mult. Flexibilitatea sa va permite sa comutati intre vizualizari fullscreen si cu tab-uri, si se conformeaza cu estetica de design Windows 8. Pana in prezent, Firefox a facut o treaba mai buna in a micsora decalajul tableta-desktop, decat a facut versiunea timpurie a browserului Google Chrome in luna iunie.


Posted

in

by