Durata de viata a site-urilor de phishing este in scadere dar numarul lor creste

Potrivit unui nou raport al Anti-Phishing Working Group (APWG), o organizatie axata pe combaterea criminalitatii informatice si a phishing-ului, uptime-ul mediu al site-urilor de phishing a scazut in prima jumatate a anului 2012. Asta e un lucru bun, deoarece cu cat site-urile ce gazduiesc un atac de phishing raman online si accesibile mai putin timp, cu atat infractorii cibernetici fura mai putini bani si date sensibile de la victime.

Conform APWG Global Phishing Survey: Trends and Domain Name Use in 1H2012, uptime-ul mediu al atacurilor de tip phishing a scazut la un nivel record de 23 de ore si 10 minute in prima jumatate a anului 2012. APWG spune ca acest numar reprezinta aproximativ jumatate din ceea ce a fost la sfarsitul anului 2011, si este de departe cel mai mic de la primul raport al organizatiei emis in luna ianuarie 2008.

Cu toate acestea, in timp ce durata de viata a unui site de phishing a scazut, raportul a aratat o crestere a numarului atacurilor de tip phishing in prima jumatate a anului 2012 – cel putin 93.462 conform APWG, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe partea de tactica, organizatia a avertizat ca infractorii cibernetici folosesc din ce in ce mai multe servere web compromise care ofera hosting pentru site-uri de renume, in scopul de a-si gazdui site-urile lor de phishing.

Pentru servicii de web hosting puteti vizita Megahost.


Posted

in

by