Nu sunteti familiarizat cu Linux? Incercati Linux Lite 1.0.0

Chiar daca toata atentia mass-media este atintita asupra distributiilor de Linux cum ar fi Ubuntu, Linux Mint, Fedora, precum si a altor distributii lider, trebuie mentiont ca exista sute de alte distributii disponibile, fiecare avand un anumit scop si propriul public tinta. Dar, ca sa trecem la subiect, in aceeasi zi cand Microsoft a anuntat cu surle si trambite debutul lui Windows 8, in aceeasi zi a fost anuntat si Linux Lite 1.0.0, o distributie Ubuntu nou-nouta, orientata in special spre neinitiatii in Linux.

“Aceasta distributie a fost creata din 3 motive. In primul rand, pentru a arata oamenilor cat de usor poate fi de utilizat un sistem de operare bazat pe Linux si sa risipeasca miturile cu privire la modul dificil de admnistrare a sistemelor de operare Linux. In al doilea rand, pentru a crea o reputatie pozitiva a sistemelor de operare bazate pe Linux, si in al treilea rand, pentru a ajuta la promovarea acestei comunitati.” scrie in anuntul oficial de vineri.

Linux Lite este gratuit pentru toata lumea si ideal pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu Linux, dar si pentru cei care doresc un mediu desktop usor de utilizat, dar si functional. Acesta vine cu un browser web, client de e-mail, un player pentru filme si muzica, software de scriere CD/DVD, software office, voice chat, editor foto, instrumente de acces la retea si de printing, dar si manualul Linux Lite. Toate instrumentele de care aveti nevoie sunt la dispozitia dvs. sa le folositi imediat ce ati instalat Linux Lite.


Posted

in

by