Twitter adauga criptarea automata pe site-ul sau, o miscare urmata si de alti furnizori mari de servicii web-based pentru a contracara furarea de conturi prin intermediul retelelor wireless.
Twitter a oferit o optiune pentru ca utilizatorii sa activeze criptarea SSL (Secure Sockets Layer), dar conform unei declaratii, va activa ca default aceasta optiune doar pentru unii utilizatori.Twitter nu a specificat cand aceasta va fi activata in mod default pentru toti utilizatorii.
Criptarea SSL, indicata de “https” in bara URL si, uneori, de un lacat in fereastra browser-ului, este un protocol de criptare folosit pentru a proteja comunicarea intre un client si un server. Este important sa fie utilizata deoarece informatiile necriptate transmise prin retele wireless pot fi interceptate.
Multe site-uri cripteaza username-ul si parola unui utilizator, dar nu vor cripta si datele transmise ulterior. Un motiv pentru a nu folosi SSL pe parcursul unei sesiuni de navigare web este ca acesta poate incetini ocazional conexiunea dintre utilizator si website.
Alte site-uri web au inceput, de asemenea, sa-si intensifice securitatea. Facebook permite utilizatorilor activarea criptarii SSL din meniul “Setari cont”>”Securitate”. In luna ianuarie 2010, Google a activat SSL pentru toti cei care utilizeaza in mod default Gmail.