Barbatii sunt mai susceptibili sa cada prada escrocheriilor de pe Facebook

Se pare ca barbatii sunt mai susceptibili sa cada prada escrocheriilor de pe Facebook deoarece le place sa riste, devenind astfel mult mai vulnerabili la furtul de date.

Motivul, chiar daca va surprinde sau nu, este ca sunt mai tentati sa accepte cereri de prietenie de la persoane straine atractive, in special de sex opus.

Dupa un studiu efectuat pe 1649 de barbati si femei in SUA si Marea Britanie, Bitdefender a constatat ca 64.2 % dintre femei resping intotdeauna cererile de prietenie de la straini, pe cand doar 55.4 % dintre barbati fac acest lucru.

Aproximativ 25 % din barbati permit strainilor sa poata cautata conturile lor, comparativ cu 16 % dintre femei, iar in timp ce doar 21.8 % dintre femei impartasesc locatia lor, 25,6 % dintre barbatii sunt fericiti sa o divulge.

“Barbatii se expun unor riscuri mult mai mari decat femeile, in special atunci cand accepta cererea de prietenie a unor persoane necunoscute. Ca o nota pozitiva, sondajul a aratat ca doar aproximativ un sfert dintre utilizatori sunt dispusi sa impartaseasca locatia lor pe retelele sociale, ceea ce face ca divulgarea locului de amplasare sa joace un rol important pentru intimitatea utilizatorilor. Cu toate acestea, cele mai multe aplicatii de retea sociala, in special cele mobile, sunt concepute pentru a oferi informatii cu privire la locatie in mod implicit, fapt care poate duce la situatii jenante, chiar periculoase.” spune George Petre, cercetator de securitate pe probleme de retele sociale la Bitdefender.

Studiul a aratat ca barbatii americani tind sa isi asume mai multe riscuri decat britanicii si barbatii au tendinta de a accepta mai putine cereri de prietenie pe masura ce inainteaza in varsta.

Sursa: tgdaily.com


Posted

in

by