Ghid rapid al noilor functii din WordPress 3.3

In mod normal, atunci cand un update de WordPress este lansat, modificarile sunt destul de subtile. Desi dezvoltatorii adauga adesea noi caracteristici acestui software de blogging gratuit si open source, interfata a ramas destul de consistenta de la ultima versiune majora. Totusi, in cazul WordPress 3.3, dezvoltatorii au decis sa improvizeze si sa creeze o noua interfata.

Printre noile caracteristici din WordPress 3.3 se numara:

1) Meniuri hover – In versiunile mai vechi, meniul arata numai optiuni de meniu de nivel superior atunci cand va aflati cu cursorul mouse-ului deasupra butoanelor. WordPress 3.3 extinde folosirea de meniuri hover chiar si in forma extinsa, fiind disponibile si la sub-meniuri. In loc de a fi nevoie sa faceti click pe sageata de extindere de fiecare data, aveti posibilitatea doar sa treceti peste ea cu cursorul mouse-ului pentru a descoperi sub-meniurile sale.

2) Incarcare rapida cu drag-and-drop – Acum exista un singur buton de incarcare unic pentru toate tipurile de fisiere media, si veti avea posibilitatea sa incarcati fisiere media direct de pe desktop sau din managerul de fisiere. Aceasta functie merge si fara a fi nevoie sa instalati Flash Player.

3) Pointer tips – Pentru a va ajuta sa va obisnuiti cu noile caracteristici sau chiar cu cele vechi, in cazul in care sunteti un utilizator nou, pointer tips de tip pop-up va dezvaluie informatii importante.

4) Suport imbunatatit pentru touch screen – Pe masura ce lumea adopta din ce in ce mai mult dispozitive touch cum ar fi smartphone-uri si tablete, multi utilizatori vor sa scrie pe blog atunci cand sunt in miscare si nu au un laptop la indemana. De aceea, WordPress a imbunatatit semnificativ aceasta experienta.

Multe dintre companiile de top de web hosting ofera gratuit instalarea WordPress, ca parte a pachetelor standard. Chiar daca acestea nu instaleaza cea mai recenta versiune, va puteti conecta cu usurinta in dashboard-ul WordPress si puteti face update cu doar cateva clickuri.