Serverul web nginx va fi integrat in Parallels Plesk Panel 11

Dezvoltatorul serverului web nginx a anuntat joi la summitul Parallels ca software-ul sau open source va fi integrat in panoul de control pentru web hosting, Parallels Plesk Panel 11.

nginx a castigat 0.27 % din piata serverelor web, conform unui studiu Netcraft pe luna februarie si in prezent detine o cota de piata de 9.89 %. nginx a anuntat de asemenea prima sa oferta comerciala pentru companiile care au nevoie de mai mult ajutor decat poate oferi in mod gratuit comunitatea de pe forum. Cresterea sa continua a dus la acest nivel de suport tehnic, iar cresterea in industria de hosting se va datora acestui parteneriat cu Parallels.

Un comunicat de presa sustine ca nginx a trecut de 60 de milioane de domenii active. Potrivit acestuia, clientii vor fi capabili sa-si instaleze si sa-si configureze automat un proxy web nginx, in loc de un server web standard Apache, cu ajutorul Parallels Plesk Panel 11. Configuratia va accelera livrarea continutului de pe site-urile clientilor si va oferi performante mai previzibile prin eliminarea intarzierii de procesare de la Apache la nginx.