Numarul de servere vandute va creste dupa primul semestru al lui 2012

Cresterea vanzarilor de servere la nivel mondial in al patrulea trimestru al lui 2011 a fost mai lenta decat s-a anticipat initial, din cauza unui deficit in aprovizionarea cu hard disk-uri, iar tendinta va continua si in primul trimestru al acestui an, a declarat Gartner intr-un studiu publicat joi.

Numarul de servere vandute la nivel mondial a totalizat 2,5 milioane de unitati in al patrulea trimestru al anului trecut, in crestere cu 4,5 % fata de acelasi trimestru din 2010. Cu toate acestea, producatorii de servere nu au putut satisface cererea din cauza lipsei de hard disk-uri. Vanzarile au scazut la aproximativ 200.000 de unitati in al patrulea trimestru, a declarat Jeffrey Hewitt, vicepresedinte de cercetare la Gartner.

Deficitul de hard disk-uri s-a datorat inundatiilor de anul trecut din Thailanda. Impactul negativ al acestui deficit va continua si in primul trimestru al acestui an, dupa care numarul de servere vandute este de asteptat sa creasca tot restul anului, a spus Hewitt. Aceasta crestere se va datora si noilor procesoare x86 pentru servere de la Intel si Advanced Micro Devices (AMD). Intel este de asteptat sa anunte noile cipuri Xeon E5 pentru servere, special concepute pentru standard x86 blade, servere rack si tower. Hewlett-Packard si Dell au anuntat deja noi configuratii de servere ce utilizeaza cipuri E5.


Posted

in

by