Android Market a fost redenumit in Google Play

Puteti spune la revedere vechiului Android Market. De acum, Google Play va fi locul de unde veti putea descarca aplicatii Android, muzica, filme si carti. In felul acesta, Google incearca sa atraga atentia asupra Android, dupa ce si Apple a lansat o campanie de reduceri masive la aplicatii si jocuri. Asa ca, zilele acestea, si pe Android preturile au scazut simtitor de mult.

Google Play este de fapt o combinatie intre magazinele online de muzica, aplicatii, carti si filme pe care le detinea deja gigantul IT. Practic, acum au disparut Android Market, Google Music si Google Books, firma californiana unindu-le cu posibilitatea de a inchiria filme si cu serviciile de tip cloud computing.

Miscarea Google este o incercare de a ajunge la acelasi nivel cu buticurile online de la Apple si Amazon, permitand utilizatorilor sa stocheze 20.000 de cantece si sa cumpere alte milioane de titluri noi. De asemenea, oamenii vor avea acces la 450.000 de aplicatii si la o colectie impresionanta de carti electronice.

Momentan exista anumite limite ale serviciului, in functie de zona geografica de unde este accesat. Toate serviciile sunt oferite doar in SUA, in restul lumii utilizatorii avand acces doar la aplicatiile Android. Cel mai probabil Google va extinde toate serviciile la nivel global cat de curand.


Posted

in

by