A fost lansat Google Drive

Google a lansat in mod oficial noul serviciu de stocare in cloud, Google Drive. Acesta ofera 5 GB spatiu de start, gratuit, extensibil pana la 16 TB. Mai mult, promite si un uptime de 99.9%.

Ce este Google Drive? Pe scurt, Google Drive este un spatiu de stocare in cloud asociat contului de Gmail (sau, pentru cei care folosesc Google Apps for Business, asociat mail-ului de la companie), cu posibilităţi de sharing si cooperare cu alti utilizatori. Este un fel de DropBox integrat in contul de mail, sau pentru cine nu cunoaste serviciul DropBox, un fel de depozit de fisiere in cloud, cu o multime de funcţionalitati.

Google Drive este inclus in suita Google Apps si inlocuieste, practic, Google Docs, atat pe internet, cat si pe Android, probabil si pe iOS, si este compatibil cu Windows si Mac OS. Daca nu va ajung cei 5 GB oferiti gratuit in mod implicit, puteti sa cumparati 25 GB cu 2.49 dolari/luna sau 100 GB cu 4.99 dolari pe luna. Daca nici atat nu va ajunge puteti cumpara pana la 16 TB, pentru 800 de dolari/luna. Preturile sunt extrem de bune in comparatie cu Dropbox.

Cu Google Drive, acum puteti deschide in browser aproape orice, de la imagini la filme HD. Peste 30 de tipuri de fisiere sunt recunoscute de Google Drive. Exista si cateva aplicatii web care functioneaza cu Google Drive.

Pentru documente, Google Drive pastreaza functionalitatile pe care ofera le si versiunile anterioare pe servere dedicate, pana la 30 de zile. Puteti folosi Google Drive si GMail pentru a trimite fisiere mai mari celor cu care comunicati, fara a mai fi nevoie sa le atasati la e-mail.