Romania este pe locul 3 in topul tarilor cu cele mai multe calculatoare virusate

Romania se afla pe locul 3 in topul tarilor cu cele mai multe calculatoare infectate cu virusi raportat la numarul de scanari efectuate de serviciul gratuit de scanare online QuickScan, releva datele colectate de specialistii Bitdefender, liderul pietei locale de solutii antivirus.

Astfel, 13,2% din cei peste 77.500 de utilizatori care si-au verificat sistemele de calcul folosind QuickScan au primit verdictul “infectat”, procentul fiind depasit doar de tari precum Thailanda sau India. Raportul a fost realizat luand in calcul top 10 al tarilor in care au fost realizate cele mai multe scanari folosind aplicatia Bitdefender.

Cele mai putine sisteme infectate au fost identificate in Germania, 4,7% din sistemele scanate si in Marea Britanie, 6,5% calculatoare infectate din total verificate.

’’Probabil ca procentul mare de sisteme infectate raportat pentru Romania se datoreaza ratei mai crescute de folosire a programelor piratate care nu permit actualizari de securitate sau pur si simplu solutii de securitate care nu sunt suficient de inteligente sau autonome pentru a functiona o perioada indelungata fara interventia utilizatorului’’, explica Alexandru Balan, Senior Product Manager Bitdefender.

La nivel global, serviciul QuickScan a fost rulat pe 1,3 milioane de calculatoare, iar 11,5% dintre acestea au fost identificate ca avand virusi.

Pentru a evita pierderile de informatii personale sau de natura financiara cauzate de utilizarea unui calculator infectat, Bitdefender recomanda rularea QuickScan inainte de accesarea oricarui calculator public, pentru a va asigura ca sistemul este curat.

Solutia antivirus de scanare in cloud QuickScan detecteaza infectiile active in mai putin de 60 de secunde si este parte integranta a tuturor solutiilor de securitate Bitdefender.