Unul din factorii care face ca blogurile sa aiba adesea mai mult succes decat website-urile standard este ca acestea sunt in mod constant actualizate. Un blog are un flux continuu de continut provenit atat din partea autorilor sai cat si al utilizatorilor care lasa comentarii si se angajeaza in discutii. Cu toate acestea, pe masura ce traficul de pe blogul dvs. creste, va trebui sa gasiti modalitati de a reduce consumul de latime de banda pentru a mentine reduse costurile dvs. de hosting.
Daca oferiti fisiere media sau software pentru download, exista doua motive principale pentru care ati dori sa reduceti cantitatea de date care se descarca de pe site-ul dvs.:
1) pentru a reduce costul de latime de banda
2) pentru a reduce sarcinile serverului si pentru a face ca site-ul dvs. sa se incarce mai repede
Mai departe va vom prezenta 4 tehnici pentru a reduce cantitatea de latime de banda generata de fisierele descarcate:
1. Compresia fisierelor – Acest lucru se aplica atat pentru fisierele statice pe care le oferiti pentru download cat si pentru paginile web dinamice. Daca oferiti software sau fisiere media pentru download, puteti comprima aceste fisiere utilizand zip, tar+gzip, bzip2, rar, sau o alta metoda de compresie. Pentru paginile web, ar trebui sa utilizati compresia gzip care este suportata de toate browserele moderne.
2. Partajare fisiere P2P – Cu partajarea fisierelor peer-to-peer, puteti oferi fisiere mari pentru download, fara sa va faceti griji cu privire la costurile pentru latimea de banda. Utilizatorii vor partaja fisierele dvs. si astfel veti reduce foarte mult impactul asupra serverului.
3. File hosting – Deosebit de eficient atunci cand oferiti mai multe fisiere pentru download, file hosting este accesibil si usor de instalat. Unele site-uri ce gazduiesc fisiere pentru download solicita utilizatorilor sa se inregistreze sau sa astepte perioade lungi de timp inainte de a putea descarca, deci aveti nevoie de file hosting pentru ca utilizatorii sa poata obtine fisierele cu usurinta.
4. Stocare in cloud – Ca si compresia fisierelor, stocarea in cloud este utila atat pentru descarcarile de fisiere statice cat si pentru livrarea de continut dinamic. Serviciile cloud implica cheltuieli, dar acestea pot fi mai reduse decat cheltuielile cu serverul dvs. propriu. Pe langa aceasta, se poate reduce foarte mult si impactul asupra serverului.