Procentul atacurilor care vizeaza intreprinderile mici s-a dublat in prima jumatate a anului 2012, acesta fiind un indicator al faptului ca hackerii dedica tot mai multe resurse pentru a ataca ceea ce ei considera ca fiind companiile cele mai vulnerabile, a spus Symantec.
In primele 6 luni ale anului, mai mult de o treime din atacurile directionate asupra intreprinderilor au vizat companiile cu mai putin de 250 de angajati. Aceasta este dublul procentului atacurilor care vizau companiile de dimensiuni similare la sfarsitul anului 2011, a declarat Symantec.
Un atac directionat este un atac conceput special pentru o anumita companie. Infractorii cibernetici isi personalizeaza atacurile in functie de vulnerabilitatile specifice si utilizeaza informatiile colectate din public – sau furate de la alte companii – pentru a crea e-mailuri cu atasamente malware, care au o sansa mai mare de a fi deschise de catre angajatii unei companii. Acest tip de atac s-a dovedit a fi de succes, in ciuda eforturilor companiilor de informare si avertizare a angajatilor de a nu deschide email-uri dubioase.
Companiile din industria tehnologica si de hosting sunt obiectivele principale ale unor astfel de atacuri, urmate de intreprinderile chimice si farmaceutice si companiile de productie. Companiile mari, cu peste 2500 de angajati, raman obiectivele cele mai populare, reprezentand 44% din totalul atacurilor directionate din prima jumatate a anului, spune Symantec.
Hackerii isi directioneaza tot mai mult atentia si resursele catre intreprinderile mici, deoarece acestea incheie adesea parteneriate de afaceri cu marile companii. Deoarece companiile mici sunt considerate cea mai slaba veriga din lant, hackerii le folosesc pentru a obtine informatii pe care le pot folosi ulterior pentru a trece de sistemele de aparare ale partenerilor mai mari.
Intreprinderile mici nu dispun nici de puterea financiara a marilor companii, care sa le permita sa cumpere tehnologie costisitoare care poate imbunatati securitatea sistemelor informatice. Cu toate acestea, ele isi pot imbunatati foarte mult sansele de a contracara atacuri, respectand practicile de baza ale securitatii web, cum ar fi asigurarea ca toate software-urile sunt cu update-urile si patch-urile la zi. In general, hackerii vizeaza vulnerabilitati cunoscute, astfel incat, daca aveti mereu cea mai recenta versiune a unei aplicatii, acest lucru poate contribui enorm la protectia datelor companiei.
Vrei un hosting de incredere, securizat din toate punctele de vedere? Incearca aici!