Avantajele folosirii cPanel pentru VPS hosting

Trecerea la VPS hosting este ceva din ce in ce mai des intalnit la multe intreprinderi mici si mijlocii, avand in vedere multiplicarea beneficiilor virtualizarii. Cu un cost mai mic decat al unui server dedicat si cu posibilitatea de a scala resursele in functie de nevoi, alegerea unui VPS devine rapid optiune numarul 1 a IMM-urilor, datorita costului minim de investitii IT. Cu toate acestea, in timp ce meritele tehnice ale VPS-ului sunt evidente, probabil aveti intrebari despre modul in care se gestioneaza acesta in mod eficient, deoarece investirea de prea mult timp pentru a-l administra ar putea anula orice alte economii facute in urma trecerii la acest tip de hosting. Din fericire, exista o serie de optiuni pentru a ajuta la eficientizarea interactiunii cu serverul dvs. virtual si a va asigura ca aveti acces usor la acesta.

Optiunea VPS din cPanel

Una dintre cele mai comune modalitati de a va oferi putere si control deplin asupra VPS-ului dvs. fara a necesita cunostinte tehnice aprofundate este un panou de control, si unul dintre cele mai puternice de pe piata este cPanel. Impartit in doua componente principale – cPanel in sine si Web Host Manager (WHM) – aceasta aplicatie este conceputa pentru a face administrarea serverului dvs. VPS cat se poate de simpla si intuitiva, astfel incat sa puteti incepe imediat sa creati site-uri si sa va particularizati setarile dupa cum doriti, fara sa va impotmoliti in coduri si permisiuni sau sa pierdeti timpul gasind aplicatia care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

cPanel pentru proprietarii de site-uri

Componenta cPanel a acestui panou de control are menirea de a ajuta proprietarii de site-uri sa administreze si sa incarce continut pe serverul lor. Acesta este conceput pentru a simplifica incarcarea paginilor web si modificarea continutului acestora si permite instalarea simpla a aplicatiilor web, cum ar fi bloguri si forumuri. In plus, cPanel poate face backup la orice date stocate pe serverul dvs., va poate proteja continutul de abuz si genereaza statistici despre cine va viziteaza site-ul si cat timp sta pe acesta. Cu File Manager-ul cPanel veti avea control complet asupra site-ului dvs. si veti fi capabil sa-l modificati si sa-l imbunatatiti cu usurinta.

Web Host Manager (WHM) pentru administratorii de servere si furnizorii de web hosting

Componenta WHM a panoului de control cPanel va permite sa creati si sa administrati orice cont de client, daca utilizati serverul dvs. pentru a revinde hosting web, va permite sa primiti alerte in cazul in care serverul dvs. a picat, va permite sa blocati spam-ul conturilor si sa le personalizati cu logo-uri. Acest aspect al interfetei cPanel va permite, de asemenea, sa instalati aplicatii si module de programare pentru a imbunatati experienta generala a utilizatorilor, totul cu ajutorul unei interfete grafice simplificate. La fel ca pentru proprietarii de site-uri, WHM este menit sa ofere usurinta de acces si caracteristici puternice intr-un singur pachet.

Un VPS va poate oferi un mediu stabil si control deplin pentru hosting-ul site-ului dvs. Pentru cele mai bune oferte de VPS hosting, intrati pe # si accesati sectiunea VPS hosting.