Web hosting-ul gratuit nu este intotdeauna cea mai buna alegere

De cand criza economica a lovit lumea afacerilor online, multi oameni sunt in cautarea unui serviciu de web hosting gratuit ca o optiune de reducere a costurilor. Din motive financiare, hosting-ul gratuit arata foarte bine la prima vedere, dar acesta nu este intotdeauna cea mai buna alegere. Iata si de ce:

Anunturile de publicitate

Majoritatea companiilor care ofera servicii de web hosting gratuit au tendinta de a plasa anunturi pe site-urile clientilor lor. Aceste reclame pot fi plasate pe lateral, in partea de sus sau de jos a unei pagini web, iar clientul nu are niciun control asupra acestui aspect. Unele companii incearca sa-si pozitioneze anunturile astfel incat sa aibe legatura cu subiectul site-ului. Din pacate, acest lucru ar putea insemna ca exista o sansa ca reclama competitorilor sa fie plasata pe site-ul dvs. In plus, aceste anunturi pot speria vizitatorii si potentialii clienti. Cu cat un site afiseaza mai multe anunturi, cu atat mai mult credibilitatea sa este pusa sub semnul intrebarii.

Puteti opta pentru un web hosting ieftin de la #.

Asistenta clienti

Deoarece furnizorii de hosting gratuit nu percep taxe proprietarilor de site-uri, majoritatea dintre ei vor oferi suport pentru clienti extrem de limitat. S-ar putea sa fiti limitat probabil doar la un forum online unde puteti pune intrebari dar nu veti avea la dispozitie numere de telefon pentru suport tehnic sau posibilitatea unor tichete de asistenta. Acest lucru ar insemna ca daca se intampla ceva cu site-ul dvs., furnizorul de hosting nu-si va asuma nicio responsabilitate in rezolvarea problemei. Daca site-ul dvs. nu mai functioneaza, acest lucru va poate costa intr-un final o gramada de bani.

Limitari

Exista o multime de limitari atunci cand vine vorba de web hosting-ul gratuit. Desi exista unii furnizori de hosting gratuit care nu va cer sa postati anunturi de publicitate pe site-ul dvs., totusi, majoritatea dintre ei nu sunt inca in masura sa ofere instrumente si software de e-Commerce. Cei mai multi furnizori de hosting gratuit nu ofera un panou de control sau un cont de FTP pentru a permite administrarea unui website. Site-ul dvs. este pur si simplu un alt sablon al carui aspect nu poate fi modificat, nu puteti instala niciun plugin si nu puteti incarca imagini suplimentare.

Ar trebui sa va considerati foarte norocos daca puteti gasi un furnizor de hosting gratuit care ofera un panou de control, o latime de banda si spatiu pe disc decent in acelasi timp, fara sa va forteze sa postati anunturi pe site-ul dvs.

Feriti-va de intermediari

Atunci cand gasiti un plan de hosting ieftin, exista sansa ca dvs. defapt sa nu aveti nimic de-a face cu o companie de web hosting, ci doar cu un intermediar ce vinde pachete de hosting in numele sau. Acest lucru este cunoscut ca reseller hosting, o practica care permite antreprenorilor si intreprinderilor mici sa profite de pe urma web hosting-ului. Desi reseller hosting nu este neaparat un lucru rau, ar trebui sa tineti minte faptul ca nu veti avea niciun contact direct cu furnizorul de hosting, compania care de fapt va gazduieste datele.

Concluzie

Nu este nimic in neregula cu un serviciu de hosting ieftin sau gratuit deoarece poate fi o optiune viabila in multe situatii. Acestea fiind spuse, va va ajuta mult daca sunteti informat cu privire la aceste practici indoielnice, astfel incat sa va puteti feri de companiile care sacrifica calitatea in detrimentul unui serviciu ieftin.


Posted

in

by