Chestiuni elementare de stiut despre web hosting

Un serviciu de web hosting permite persoanelor fizice sau companiilor sa beneficieze de spatiu online unde isi pot stoca website-ul si alte documente necesare campaniilor de publicitate si marketing. Pentru a publica orice continut in format text, imagine, video sau audio, sau chiar pentru a incarca fisiere pe care puteti  sa le descarcati ulterior, un serviciu de web hosting e vital.

Companiile de web hosting ofera hosting partajat sau pe servere dedicate pe care acestea le intretin. Clientii lor pot incarca site-uri pe serverele respective, localizate intr-un datacenter conectat permanent la internet.

Datorita necesitatilor variate ale utilizatorilor, companiile de hosting ofera o multitudine de pachete de servicii. Cel mai simplu plan, pe care acestea il numesc “web hosting ieftin” contine o cota de spatiu pe disc, acces FTP si cateva conturi e-mail. Utilizatorii isi pot transfera paginile website-ului pe unul din serverele companiei de hosting cu ajutorului unui client FTP si pot trimite si primi email-uri utilizand contul email oferit.  Acest plan de hosting este potrivit multor utilizatori ce doresc sa isi realizeze un blog sau mini-website sau firmelor ce au nevoie doar de un website de prezentare cu cateva pagini.

Pentru website-uri complexe care necesita un software special sau suport pentru un limbaj de programare pe server, trebuie ales un plan de web hosting mai avansat. Spre exemplu, daca website-ul dvs include o baza de date construita in  MS Access si limbaj ASP folosit in programare, veti opta pentru un plan de hosting bazat pe Windows (ASP web hosting).

Pentru site-urile de comert electronic care presupun comenzi online, oferirea unei sigurante a tranzactiilor e cruciala, de aceea planul trebuie sa includa posibilitatea de a instala sau obtine certificatul SSL. Planurile de eCommerce hosting de cele mai multe ori includ optiunea de a obtine un certificat SSL.

Pe langa toate aceste planuri de hosting, specifice pentru anumite tool-uri sau pentru un software disponibil pe server, veti intalni si multe alte tipuri. Cel mai cautat ar fi web hosting-ul gratuit. Dar, bineinteles, cum nimic nu e gratuit, colaborarea cu firma de gazduire va presupune de cele mai multe ori reclama facuta companiei de web hosting pe site-ul dvs. ( in forma unui banner sau text ). Cu toate acestea, Megahost nu forteaza linkuri sau reclame pe site-urile clientilor de hosting gratuit.

Hosting shared se refera la hosting simultan a mai multor site-uri pe acelasi server cu scopul reducerii costurilor atat pentru firma de hosting cat si pentru clientii acesteia.

In concluzie, optiunile sunt multiple si o cercetare amanuntita trebuie executata inainte de a va hotari asupra unui anumit furnizor sau plan de hosting.


Posted

in

by

Tags: