5 solutii de securitate gratuite si open source

Achizitionarea unei solutii de incredere si sigure pentruo  retea sau un server dedicat va poate costa o suma destul de mare de bani, dar lipsa oricarei masuri de securitate va poate costa mult mai mult decat banii in sine. Cu toate acestea, pentru beneficiul utilizatorilor, sunt disponibile mai multe optiuni eficiente si ieftine ce ajuta furnizorii de web hosting si administratorii sa ofere un mediu de networking si servere sigure pentru clientii lor. Lista urmatoare reprezinta un top 5 al solutiilor de securitate gratuite si open source, care sunt capabile sa protejeze utilizatorii de pericolele internetului.

1) APF firewall: Un serviciu usor de utilizat si extrem de adaptabil, firewall-ul AFP, utilizeaza iptables in scopul de a oferi un firewall sigur pentru servere. In cazul in care apare o amenintare, utilizatorii pot inchidere serverul in cateva minute pentru a-si proteja datele pretioase.

2) ModSecurity: Această optiune este ceva ce toate site-urile ar trebui sa ia in considerare, in special cele cu aplicatii web. Un firewall poate proteja site-ul de multe lucruri, dar este inutil impotriva invaziilor script. Aici intervine ModSecurity, care isi desfasoara activitatea intre serverul web si internet.

3) OSSEC: Un sistem de prevenire a invaziilor de la Trend Micro, o optiune open source ce vine cu servicii de detectare rootkit, care scaneaza sistemul de orice intruziune.

4) SELinux: Oferind utilizatorilor Mandatory Access Control (MAC), impreuna cu diverse alte optiuni de securitate, acest instrument este creatia US National Security Agency.

5) Logwatch: Chiar daca aveti cele mai bune instrumente de securitate instalate pe sistemul dvs., tot mai puteti fi vulnerabil la o intruziune. Cu toate acestea, cu Logwatch puteti sa urmariti indeaprope logurile unui server si puteti sa va dati seama clar daca sistemul este atacat.


Posted

in

by