Avantajele script-urilor instalate automat

Pentru cele mai multe website-uri este o necesitate absoluta sa aiba aplicatii web dinamice. Acestea va permit sa actualizati cu usurinta site-ul dvs. si ofera capacitatea utilizatorului de a participa la personalizarea lui. Cum retelele sociale au devenit o parte importanta a experientei de navigare pe web, site-urile dinamice sunt foarte importante. Cel mai bun mod de a va construi un site web dinamic este de a folosi limbaje de scripting server-side, cum ar fi PHP sau Perl.

Multi furnizori de web hosting ofera un anumit numar de script-uri server-side pentru a fi instalate gratuit. Aceasta functie este adesea integrata in panoul de control al furnizorului de hosting. Cu un singur click, utilizatorii pot avea aplicatii web instant, cum ar fi WordPress, Joomla, Magento, MediaWiki si multe altele.

Cel mai mare avantaj al script-urilor instalate automat este ca utilizatorul nu trebuie sa isi faca griji cu privire la instalarea si configurarea corecta a script-urilor. Chiar si cel mai simplu script necesita un anumit grad de cunostinte despre server, upload si pasii de instalare. În cele mai rele cazuri, acestea pot solicita permisiuni speciale pentru a fi instalate sau chiar acces shell pentru configurare avansata. Cu script-uri instalate automat, furnizorul de hosting se ocupa de toate acestea.

Un alt avantaj este securitatea. Deoarece furnizorul de hosting web isi cunoaste foarte bine server-ul, atunci cand instaleaza script-ul, se asigura ca acesta este securizat corect. Mai mult decat atat, multe variante de instalare autoamata a script-urilor prevad, de asemenea, si update-uri. In unele cazuri, puteti pur si simplu sa dati click pe butonul “update” iar panoul de control va descarca si instala update-urile. Acest lucru asigura ca server-ul ramane in siguranta si nu este pus în pericol de vulnerabilitatile script-urilor neactualizate.

Instalarea automata a script-urilor reprezinta o parte integranta a noii fete a web hosting-ului automatizat si este unul din primele lucruri de care ar trebui sa intrebati atunci cand va alegeti un furnizor de hosting. Aproape toti furnizorii va vor oferi spatiu bun pe disc si latime mare de banda, dar un furnizor care ofera un sistem bun de management si instalare a script-urilor are un avanataj in plus.