Comparatie intre registrarii de domenii si furnizorii de web hosting

Cand a inceput era inregistrarii de domenii, o singura sursa oferea acest serviciu, NSI. In ciuda monopolului de pe piata numelor de domeniu top-nivel, NSI a ramas in vigoare pana la sfarsitul anilor 90. In acea perioada au aparut o multime de companii ce ofereau servicii similare si concurau direct cu NSI.
In prezent, exista sute de registrari de domenii care sunt acreditati de catre International Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). De-a lungul anilor au aparut doua tipuri de registrari: registrarii de domenii si furnizorii de web hosting.

Registrarii de domenii

Registrarii de domenii ofera pur si simplu inregistrarea unui domeniu fara niciun tip de pachet de hosting. Inca mai exista cativa dar sunt considerati a fi pe cale de disparitie. Clientii doresc confort asa ca nu li se pare convenabil sa-si inregistreze numele de domeniu intr-o parte si sa-si procure pachetul de hosting din alta parte.

Furnizorii de web hosting

Pe de alta parte, furnizorii de web hosting ofera pachete all-inclusive ce includ inregistrarea de domenii, precum si planuri de hosting si pachete de servicii. Clientii, de obicei, au nevoie de toate acestea astfel ca le este mult mai usor sa apeleze la serviciile unui furnizor de web hosting.
De asemenea, clientii furnizorilor de hosting web pot vedea ce nume de domenii sunt valabile direct de pe site-ul acestora. Odata ales, in termen de o zi sau doua, numele de domeniu si pachetul de hosting sunt configurate in mod automat.

Concluzie

In general, registrarii de domenii ofera preturi mai mici pentru fiecare nume inregistrat. De asemenea, in functie de nevoi, separarea numelui de domeniu de spatiul de pe server poate fi benefica. Cei care cauta un pachet all inclusive, usor de utilizat, ar trebui sa se orienteze catre furnizorii de web hosting. Acest lucru le va permite sa petreaca mai mult timp dezvoltand continutul website-ului.

Deoarece internetul se extinde si tehnologia progreseaza, registrarii de domenii vor fi de domeniul trecutului. Furnizorii de web hosting pot inregistra, crea si intretine un domeniu atat de usor incat aceasta este optiunea cea mai atragatoare pentru majoritatea utilizatorilor. Datorita unui interfate usor de utilizat si a asistentei pentru clienti, furnizorii de web hosting sunt in prima linie a tehnologiei de dezvoltare a website-urilor.