Avantajele si dezavantajele shared hosting-ului

O afacere nu se poate desfasura pe cont propriu, fie ea online sau offline. Este nevoie de o mana de ajutor…sau chiar mai multe. Atunci cand vine vorba de o afacere online, web hosting-ul joaca un rol important in a decide soarta acesteia. Un server de web hosting de incredere va ofera o platforma stabila si solida, pe care puteti desfasura afacerea dvs. online. Cu toate acestea, trebuie luati in calcul o serie de factori atunci cand se analizeaza serviciile de hosting. Acestia includ bugetul dvs., preferintele dvs. si alte cateva elemente. In acest sens, exista o varietate de optiuni de hosting web disponibile pe piata. Shared hosting este unul dintre ele.

Ce este shared hosting-ul?

Shared hosting se adreseaza in special micilor afaceri online, deoarece este un tip de hosting care permite mai multor clienti sa partajeze un server web. Faptul ca site-ul dvs. nu este rulat de pe un server independent inseamna ca acesta trebuie sa imparta latimea de banda cu site-uri web ce consuma intens latime de banda sau site-uri cu trafic mare.

Avantajele shared hosting-ului

Un beneficiu evident asociat cu shared hosting-ul il reprezinta costul scazut. Costul acestui tip de web hosting este impartit in mod egal intre diferitii proprietari de site-uri web si prin urmare veti plati o suma mai mica. Acest lucru este important pentru intreprinderile mici şi mijlocii, deoarece acestea au nevoie sa economiseasca bani si de aceea shared hosting-ul are, cu siguranta, preturi accesibile.

Dezavantajele shared hosting-ului

Proprietarii de pagini web care opteaza pentru shared hosting se confrunta deseori cu probleme de securitate. Site-ul dvs. nu este la fel de securizat pe shared hosting ca pe VPS sau hosting dedicat. Acest lucru il face predispus la hacking. Cu toate acestea, aveti posibilitatea sa luati un set de masuri de precautie pentru a preveni acest neajuns. Mai mult decat atat, shared hosting-ul nu este la fel de fiabil. Site-ul dvs. poate suferi timpi de downtime in orice moment. Astfel, calitatea este un factor important care ofera VPS-ului sau web hosting-ului dedicat un avantaj fata de shared hosting.

Concluzie

In general, daca se desfasoara o afacere online mare, atunci shared hosting nu este optiunea potrivita. Acesta este destinat numai pentru intreprinderile mici si mijlocii. Daca sunteti in cautarea unui furnizor de servicii de calitate de web hosting dedicat, shared hosting sau VPS hosting, dati click pe #