Trecerea de la un panou de control la altul

Daca detineti un cont de shared hosting, probabil ca nu aveti posibilitatea sa alegeti ce panou de control web-based sa utilizati cu exceptia cazului in care comutati de la un furnizor de web hosting la altul. Cu toate acestea, cu un server dedicat sau VPS, alegerea este a dvs. in cazul in care vine vreodata timpul sa treceti la un nou sistem de automatizare a hosting-ului.

Nu toate panourile de control de hosting utilizeaza tehnologii similare pentru a-si realiza obiectivele. Aceasta nu este doar o trimitere la limbajele de scripting. La urma urmei, codul care sta la baza acestora ar putea fi complet diferit si totusi sa fie compatibil cu alte software-uri. Problema este modul in care panoul de control interactioneaza cu alte software-uri.

De exemplu, unele panouri de control sunt strans integrate cu servicii cum ar fi Apache HTTP Server. Altele pot instala chiar propriile lor versiuni personalizate ale produsului software in timpul configurarii initiale ale acestora. Prin urmare, este important sa se stie exact modul in care panoul de control este configurat inainte de a lua in considerare transferarea site-urilor dvs.

In cazul in care nu este posibil sa se transfere direct de la un panoul de control la altul, puteti incerca o conversie manuala, deoarece continutul site-ul dvs. nu ar trebui sa fie conectat direct la panoul de control. Dar daca detineti mai multe website-uri, chiar sute, poate fi o sarcina destul de complicata. In plus, nu exista nicio garantie ca veti fi capabil sa faceti trecerea fara a provoca unele daune website-urilor dvs., mai ales in cazul in care sunteti nevoit sa utilizati o structura diferita a sistemului de fisiere.

Transferul de la un panou de control la altul poate fi o operatiune majora, la fel de mare ca o trecere totala pe un alt server. Daca trebuie sa o faceti, luati in considerare ajutorul din exterior pentru a va asigura ca totul merge struna.

Sursa: thehostingnews.com