Cautatorii de Mozilla Firefox 7 sunt avertizati sa se fereasca de un website fals

Daca utilizati un motor de cautare pentru a descarca Firefox 7, fiti atenti cu privire la rezultatele pe care dati click. Asta pentru ca un site dubios numit Firefox7.org apare printre primele rezultate in motoarele de cautare.

Site-ul a fost descoperit miercuri, 28 septembrie, de expertul in securitate Sophos, Graham Cluely, atunci cand efectua o cautare de rutina despre “Firefox 7”.

Firefox7.org nu are nicio legatura cu producatorul browser-ului, The Mozilla Foundation, a scris Cluely pe blogul Naked Security. Site-ul este inregistrat cuiva din China, pe nume Xiaojuan Zhang, care locuieste in Shenzhen, in provincia Guandong.

O retea de piraterie de software situata in Shenzhen a fost desfiintata de catre FBI si de autoritatile chineze in 2007. Un alt rezident din acel oras a fost arestat de FBI si condamnat la 30 de luni de inchisoare anul trecut, pentru exportul ilegal de produse Cisco contrafacute in Statele Unite, de la o societate infiintata in Shenzhen.

Clueley nu a gasit nimic malitios la acest site, decat ca pare a fi o modalitate de a lua bani de la vizitatori prin intermediul anunturilor Google AdSense. Cu toate acestea, site-ul trezeste cateva suspiciuni. De exemplu, daca autorul site-ului este un fan Firefox, de ce nu exista un link catre o pagina de descarcare reala a Firefox 7 in locul gramezilor de link-uri Blogspot?

Mozilla a lansat Firefox 7 ieri. Printre imbunatatirile aduse noii versiuni, se numara un management al memoriei mai bun, performante mai rapide si o compatibilitate mai buna a add-on-urilor decat in versiunile anterioare.

Conform Alexa.com, care ofera informatii cu privire la website-uri, site-ul este destul de obscur. Este clasat pe locul 594.065 la nivel mondial, desi in China, este clasat mult mai bine: locul 82.457. In plus, traficul pe site a crescut in mod constant din data de 23 septembrie.