Cum sa va conectati la serverul dvs. folosind SSH

Indiferent de nivelul de calificare sau al cunostintelor, daca aveti planuri mari cu serverul dvs., veti avea nevoie la un moment dat sa-l accesati folosind SSH. Exista mai multe modalitati de a realiza acest lucru, dar procesul este usor diferit pentru fiecare sistem de operare in parte. Din fericire pentru dvs., exista un mod comun pentru toate cele trei sisteme de operare majore de a accesa serverul dvs. prin intermediul SSH. Pentru mai multe metode de intrare complexe, folositi Google.

Intre timp, haideti sa arucam o privire asupra modalitatilor de va accesa serverul prin intermediul SSH:

Acces SSH Pentru Windows:

Windows este complicat, si din acest motiv, va vom prezenta modalitatea cea mai rapida. Windows. Spre deosebire de Linux sau Macintosh, nu se bazeaza pe UNIX, si versiunea standard nu vine cu niciun tip de client SSH. Cu toate acestea, exista o multime de utilitati care vor face treaba buna. Fara sa va trimitem sa cautati la intamplare pe Google va recomandam PuTTY.

Aceasta aplicatie la indemana ofera o interfata grafica sufient de placuta prin care sa va accesati serverul. Introduceti doar numele furnizorului de hosting si apoi alegeti SSH ca tip de conexiune. Daca doriti, aveti posibilitatea sa salvati informatiile pentru utilizarea ulterioara. Apoi introduceti numele de utilizator si parola iar PuTTY se va ocupa de restul.

Pentru Linux:

Linux, prin natura codarii sale interne, este mai putin complicat atunci cand vine vorba de acces SSH. Tot ce trebuie sa faceti este sa localizati aplicatia Terminal local (aceasta variaza de la versiuni la versiuni, asa ca uitati-va atent) si apoi tastati urmatorul sir:

ssh -l your-username yourserver-or-ip.com

Pentru Macintosh:

Pentru utilizatorii de Mac, introduceti aceeasi comanda ca mai sus, doar ca utilizati numai aplicatia Terminal nativ, care poate fi gasita in folderul “Utilitati”.

Sursa: webhostinggeeks.com


Posted

in

by