Cum sa va configurati DNS-ul pentru a utiliza aplicatii Cloud

Una dintre caracteristicile serviciilor cloud este ca va ofera posibilitatea de a rula aplicatii web care sunt gazduite pe serverele furnizorului. In mod normal, pentru a utiliza aceste aplicatii, trebuie sa deschideti un browser web si sa intrati pe site-ul furnizorului de cloud hosting. Alternativ, aveti posibilitatea sa configurati aceste servicii sa va utilizeze propriul nume de domeniu pentru a le face sa para mai integrate in site-ul dvs.

Setarile dvs. DNS pot varia, dar metoda de a le modifica este destul de asemanatoare. Pentru interfata dvs. web cu care se confrunta sectorul public, ar trebui sa utilizati CNAME pentru a configura un domeniu alias. In cele mai multe cazuri, acesta va fi un subdomeniu al site-ul dvs. De exemplu, in cazul in care domeniul este cookbookonline.com, aplicatiile cloud ar putea fi oferite la office.cookbookonline.com. In configuratia CNAME, ar arata astfel:

office.cookbookonline.com.    CNAME    office.cloudprovider.name

Orice utilizator care acceseaza prin intermediul unui browser domeniul pe care l-ati configurat, va ajunge la aplicatiile dvs. cloud. Puteti face acelaşi lucru pentru serviciile cloud de e-mail. De exemplu, daca doriti ca e-mail-urile trimise la domeniul dvs. sa fie transferate la cutiile postale gazduite de catre furnizorul dvs. de servicii cloud, inregistrarile MX ale DNS-ului ar trebui sa arate ceva de genul acesta:

10    mailsvc.cloudprovider.name

Numarul de la inceput este o prioritate si destinatiile listate ca fiind prioritare (cel mai mic numar) vor fi utilizate primele. In acest fel, aveti inca posibilitatea sa utilizati serverul de mail local la o prioritate mai mica, in caz ca aveti nevoie de el.