Cum sa va optimizati contul de e-mail

Oamenii petrec mult timp pe e-mail, poate prea mult pentru binele lor si al productivitatii. E-mailul este o tehnologie care poate sa va manance timpul mai rapid decat majoritatea activitatilor de voluntariat deoarece provoaca dependenta. Cei mai multi dintre noi primim e-mail care este lipsit de importanta si totusi vom continua sa ne verificam neincetat inbox-ul.

Pentru a optimiza e-mailul, aveti nevoie sa primiti mai putine e-mailuri. Incercati sa utilizati un serviciu numit Unsubscribe.com ca sa va stergeti din listele de mailing, e-mailuri promotionale, etc. Acesta foloseste un plugin Gmail, sau puteti retransmite e-mailurile la mail@unsubscribe.com.

Organizati-va. OtherInbox, care se integreaza cu Gmail, va organizeaza in mod automat mesajele in dosare precum “Shopping” si “Afaceri”. Imaginati-va un inbox cu 1.000 de mesaje; dupa pornirea OtherInbox, puteti vedea ca acestea s-au redus la cateva e-mailuri, printr-un singur click. In plus, OtherInbox este usor de personalizat, si, prin urmare, isi va face treaba bine de-a lungul timpului. Ca un beneficiu suplimentar, OtherInbox are serviciul sau de dezabonare propriu.

Deveniti un expert in filtrare. Fie Gmail, Outlook, sau altul, majoritatea sistemelor de e-mail permit filtrarea. Orice tip de e-mail pe care il primiti cu o oarecare regularitate ar trebui sa aiba atribuit un filtru.

Raspundeti la intrebari dinainte. Nu mai dati motive oamenilor de a va trimite e-mailuri. Incercati, de exemplu, sa includeti o sectiune FAQ pe site-ul dvs. Raspundeti la intrebarile banale si repetitive dinainte sau incercati sa oferiti informatii relevante in semnatura dvs. din e-mail.

In cele din urma, utilizati WiseStamp pentru a genera iconite mici care conduc la profilul dvs. de Facebook, Twitter, LinkedIn sau pe blogul dvs.

Includeti o fraza in semnatura dvs. de e-mail in care sa anuntati ca va verificati adresa dvs. de e-mail numai o data pe zi, dar, in cazul in care problema este urgenta, expeditorul poate folosi AwayFind. Acest serviciu creeaza o pagina de contact de urgenta care redirectioneaza mesajele catre dvs. prin voce sau text.