Chestiuni de stiut atunci cand transferati un nume de domeniu

O preocupare majora dupa ce v-ati transferat si ati semnat contract cu un alt furnizor de hosting web, o reprezinta numele de domeniu. In cele mai multe cazuri, numele dvs. de domeniu este achizitionat separat de serviciul de hosting, desi si furnizorul dvs. de hosting web va poate oferi, de asemenea, inregistrari de domenii, prin intermediul parteneriatului sau cu un anume registrar.

Fie ca v-ati inregistrat separat domeniul sau prin intermediul furnizorului anterior, de obicei, vi se va da control deplin de gestionare a numelui dvs. de domeniu, de la registrar. Registrarul este cel care v-a inregistrat numele dvs. de domeniu si va fi, de obicei, cel pe care il platiti pentru reinnoirea acestuia, cu exceptia cazului in care furnizorul dvs. de web hosting actioneaza ca un reseller al registrarului si se ocupa de detaliile dvs. de facturare (cazul in care v-ati inregistrat numele de domeniu prin intermediul furnizorului dvs. de hosting web). Daca sunteti multumit cu acest aranjament, atunci cand va transferati la un nou furnizor de web hosting, va trebui doar sa specificati care sunt nameserverele domeniului dvs. In caz contrar, aveti optiunea de a transfera domeniul dvs. la registrarul noului dvs. furnizor de hosting (sau un alt registrar la alegere), fapt care este un pic mai complicat.

In timp ce multi registrari pot avea propriile lor cerinte pentru a transfera un domeniu, cele de baza sunt:

– Domeniul trebuie sa fie “deblocat”;
– Domeniul trebuie sa fie activ si nu in termen de 14 (sau 7, in unele cazuri) zile pana la expirare;
– Ar trebui sa aveti codul de autorizare pentru domeniul dvs.;
– Domeniul trebuie sa fie inscris de cel putin 90 de zile.

Ar trebui sa puteti debloca domeniul dvs. si sa obtineti codul de autorizare (denumit uneori cod EPP) de la registrarul dvs. curent. De aici, puteti da codul de autorizare noului registrar, pentru ca acesta sa poata solicita transferul. In timpul procesului de transfer, veti primi, probabil, un e-mail sau mai multe de la ambii registrari in care vi se va cere sa aprobati transferul. Dupa ce ati aprobat transferul, poate dura 2 pana la 14 zile pentru ca transferul sa fie complet. Dupa aceea, devine responsabilitatea noului registrar sa se ocupe de facturare si de administrarea domeniului.