Samsung a detronat Apple ca furnizor de smartphone-uri, in trimestrul 3 al 2011

Doar dupa un trimestru dupa ce a luat titlul de cel mai mare producator mondial de smartphone, Apple se pare ca a fost detronat de Samsung, potrivit Wall Street Journal.

Samsung Electronics Co. a livrat mai mult de 20 de milioane de telefoane smartphone in trimestrul incheiat pe 30 septembrie, invingand liderul de piata Apple Inc., precum si Nokia Corp., producatorul cu cel mai mare volum de fabricare a telefoanelor mobile.

Compania sud-coreeana a beneficiat de un impuls, deoarece cererea este mare pentru telefoanele cu care consumatorii pot viziona videoclipuri, descarca filme si trimite e-mail. Compania profita, de asemenea, de popularitatea sistemului de operare de la Google, Android, in timp ce sporeste si productia de telefoane mobile in Europa, utilizand software-ul propriu si software-ul de la Microsoft.

Comparatia este un pic neclara deoarece Samsung a oprit la inceputul acestui an publicarea de numere oficiale din vanzarile de smartphone-uri, fortand analistii sa se bazeze pe surse neoficiale si analiza industriei.

Mai mult, acestia au remarcat, de asemenea, ca numerele oferite de Samsung se refera la livrari, in timp ce Apple se refera la vanzari, chiar daca aceste valori nu pot fi foarte diferite. Numerele vanzarilor Apple se refera de fapt la vanzarile in canalele de distributie si nu la cele catre utilizatorii finali, iar Apple a remarcat ca vanzarile prin canalele de distributie au scazut cu aproximativ 180.000 de unitati in fiecare trimestru al acestui an, ajungand la 17 milioane de unitati livrate, in timp ce Samsung a depasit 20 de milioane de unitati livrate.

Sursa: macrumors.com