Cat de sigur este cloud hosting?

Cloud computing si alte cuvinte legate de cloud sunt ultimul trend din lumea IT. Intreprinderile tachineaza cu acest concept, dar unele se indeparteaza timid de cloud atunci cand afla care sunt punctele sale slabe de securitate. Potrivit unui sondaj CSO, proprietarii de afaceri sunt reticenti in a aborda cloud, deoarece simt ca nu ar intelege sistemul de securitate al acestuia.

Ipoteza de baza despre cloud computing este ca prezinta in mod inerent aceleasi probleme de securitate ca orice alta forma de hosting web, lasand in acelasi timp utilizatorul la mila si capriciile furnizorului de servicii cloud. Ambele sunt adevarate. Cu cloud computing, platforma si/sau serviciile sunt gazduite si furnizorul de servicii controleaza, in cele din urma, puterea de securitate a sistemului. Din cauza acestei realitati, puterea de securitate de care va puteti bucura difera de la un furnizor de servicii la altul.

Cloud computing a atras milioane de utilizatori de pe pietele de consum si al intreprinderilor, ceea ce inseamna ca oameni din toata lumea utilizeaza cloud in fiecare zi la locul de munca si la domiciliu. In ciuda omniprezentei sale, cloud este inca relativ nereglementat, lasand la aprecierea furnizorului de servicii sa determine calitatea si siguranta serviciilor disponibile.

In cele din urma, depinde de dvs. sa determinati daca un furnizor de servicii cloud are securizate datacenterele, serverele si software-ul. Acest lucru necesita investigatii ale serviciilor si cercetare cu privire la tehnologia utilizata de catre furnizori. Asa cum ati cerceta securitatea software-ului comercial, asa trebuie sa evaluati si software-ul cloud bazat pe standarde similare.


Posted

in

by

Tags: