Firewall-urile nu pot tine pasul cu atacurile DDoS

Companiile inca se bazeaza in mare masura pe firewall-uri pentru a se apara impotriva atacurilor de tip denial-of-service, in ciuda faptului ca adesea, aceasta metoda de securitate nu poate face fata acetor atacuri, arata un nou studiu efectuat de F5 Networks.

Studiul, efetuat pe 1000 de intrepinderi medii si mari din 10 tari, a relevat ca pana la 45 % din respondenti se confrunta cu astfel de atacuri in mod regulat.

Tinand cont ca aproximativ jumatate din atacurile de tip denial-of-service sunt extrem de eficiente, 79 % dintre respondenti spun ca inca se bazeaza pe firewall pentru a le contracara, iar 42 % dintre acestia au constatat ca firewall-urile au fost ineficiente impotriva acestor atacuri.

De asemenea, studiul a constatat ca aproape jumatate dintre respondenti au detectat tentative de acces neautorizat a datelor criptate, prin intermediul retelei, iar 44 % dintre acestia au detectat atacuri impotriva serverului DNS, una dintre componentele cele mai dificil de aparat impotriva atacurilor cibernetice. De altfel, atacurile asupra serverelor DNS reprezinta una dintre principalele probleme, evaluata de catre o treime din cei chestionati ca fiind printre atacurile cibernetice cele mai greu de contracarat.

Sursa: pcworld.com