Din ce in ce mai multe companii isi retrag sprijinul pentru SOPA

Controversatul proiect de lege SOPA (Actul de oprire a pirateriei online) a pierdut recent si sprijinul Sony Electronics, Nintendo si Electronic Arts. Numele acestor companii au disparut discret de pe lista oficiala de sustinatori la doar cateva zile dupa ce GoDaddy si-a retras in mod public sprijinul pentru SOPA.

Cu toate acestea, in timp ce aceste 3 companii nu mai figureaza ca sustinatori ai proiectului de lege, acestea inca sunt membrii ai Entertainment Software Association, care sprijina in continuare SOPA. Si chiar daca Sony Electronics nu mai este pe lista sustinatorilor, Sony/ATV Music Publishing, Sony Music Entertainment si Sony Music Nashville raman in continuare sustinatoare ale controversatului proiect de lege.

Totusi, este neclar daca decizia Sony a fost influentata de catre grupul de hackeri Anonymous care acum 3 zile a jurat sa distruga reteaua Sony in cazul in care societatea nu-si retrage sprijinul pentru SOPA. Anonymous a amenintat, de asemenea, si pe Justin Bieber, Lady Gaga, Kim Kardashian si Taylor Swift sa renunte la a mai sprijini SOPA.

Intre timp, multe alte companii majore protesteaza cu privire la proiectul de lege SOPA care urmareste sa ofere Statelor Unite ale Americii puterea de a inchide site-uri – inclusiv site-uri de peste ocean – suspectate ca incalca drepturile de autor.