Apple este dat in judecata sub acuzatia ca vinde carti electronice piratate

Un grup de scriitori chinezi a intentat un proces impotriva Apple, intemeiat pe faptul ca acesta vinde pe App Store versiuni piratate ale lucrarilor autorilor.

Procesul cere ca Apple sa plateasca daune morale scriitorilor in valoare de 11,9 milioane de yeni (1.88 milioane de dolari) si sa inceteze sa mai vanda cartile piratate. Curtea de Justitie din Beijing a acceptat cazul, in conformitate cu Bei Zhicheng, purtator de cuvant al grupului scriitorilor.

Procesul intentat in numele a 9 scriitori implica 37 de opere literare diferite care au fost vandute sub forma de copii piratate pe Apple App Store.

“Grupul scriitorilor pagubiti a contactat Apple inca din iulie anul trecut, cerand companiei sa elimine produsele piratate de pe App Store, dar compania a refuzat sa faca acest lucru, declarand ca grupul nu a furnizat suficiente dovezi pentru a confirma ca lucrarile erau piratate. Poate dura doua-trei luni pana ce produsul piratat este eliminat, dar chiar si asa, in cele din urma, o noua versiune piratata va aparea pe App Store,” a spus Bei

Grupul estimeaza ca o parte din presupusele carti electronice piratate de pe App Store au fost descarcate de peste un milion de ori, fara ca autorii sa primeasca vreun ban.

“Apple a spus grupului ca ar trebui sa contacteze dezvoltatorii ce vand aceste produse, dar informatiile de contact de pe App Store adesea lipsesc sau duc catre un site care nu are nimic de-a face cu dezvoltatorul. In fiecare luna gasim continut nou piratat pe App Store. Grupul intentioneaza sa inainteze inca proces impotriva Apple dupa luna ianuarie, in numele a inca 10 alti autori” a spus Bei.

Apple a refuzat sa comenteze ceva legat de acest incident.