Utilizatorii MegaUpload vor sa dea in judecata guvernul Statelor Unite

Cand Departamentul de Justitie al SUA a inchis site-ul de file sharing MegaUpload si a dat in judecata operatorii sai pentru incalcarea drepturilor de autor, saptamana trecuta, utilizatorii care isi stocau fisierele in mod legal pe site au devenit victime colaterale. Acum, unii dintre ei doresc sa dea in judecata guvernul Statelor Unite  din cauza ca si-au pierdut datele.

Contraatacul este condus de catre Piratii din Catalonia, Spania, in colaborare cu Pirate Parties International, grupuri politice care se opun legilor dure impotriva incalcarii drepturilor de autor.

“Daunele provocate pe scara larga de inchiderea brusca a Megaupload sunt nejustificate si complet disproportionate in raport cu scopul propus”, scrie intr-o pe site-ul Piratilor din Catalonia. Acestia au creat un formular unde utilizatorii isi pot inregistra plangerile, in speranta ca astfel isi vor putea recupera datele pierdute.

Totusi, in conditiile si termenii de utilizare ai MegaUpload este stipulat faptul ca utilizatorii care isi stocheaza datele pe site fac acest lucru pe propriul risc, astfel ca cei care doresc sa-si recupereze datele s-ar putea confrunta cu unele probleme argumentand faptul ca guvernul Statelor Unite este responsabil pentru pierderea lor.


Comments

2 responses to “Utilizatorii MegaUpload vor sa dea in judecata guvernul Statelor Unite”

  1. […] trecuta am scris intr-un articol ca utilizatorii MegaUpload vor sa dea in judecata guvernul Statelor Unite din cauza ca si-au pierdut datele stocate in mod legal pe acest site. Cu toate acestea, […]

  2. […] si astfel, numele de domeniu este in raza de actiune a autoritatilor americane.  In luna ianuarie, FBI a inchis o retea de site-uri “.COM” apartinand site-ului de file-sharing, Megaupload, acuzand compania si mai multi angajati ai sai de rang inalt de incalcarea drepturilor de […]